Hovedtal for hamps bæredygtighed vs. økologisk bomuld. For sammenligning med konventionel bomuld og andre naturtekstiler, se her. For detaljerede tal og beregninger, se vores afsnit om Hamp Videnskab.
 
 
En hamp-mark absorberer 22-44 tons CO2 pr. hektar (ved en eller to høste om året) eller 3,7 kg CO2 pr. kg fiber. Bomuld absorberer kun 5 tons CO2 pr. hektar eller 1,7 kg CO2 pr. kg fiber. Hamp kræver 1,1 m2 land pr. kg fiber, bomuld 3,4 m2. Bomuld har brug for ca. 10.000 liter vand pr. kg fiber. Gennemsnitlig nedbør sørger for 5.000 l, hvilket giver et behov for kunstvanding på 5.000 liter pr. kg bomuldsfibre. Hamp har kun brug for ca. 2.000 liter vand pr. kg fiber, som normalt klares let af naturlig nedbør.
 
For dig og din samvittighed betyder det, at hvis du køber 1 kg hamp tekstil i stedet for 1 kg (økologisk) bomuldstekstil, sparer du planeten for 2,0 kg CO2, 2,2 m2 land (der kan bruges til fx fødevareproduktion) og 5.000 liter kunstvandet vand... Læs mere..
 
Hvorfor "kritiserer" vi nu økologisk bomuld? Tja, økologisk er afgjort bedre end konventionel bomuld, da der ikke bruges skadelige kemikalier til dyrkningen, i princippet. Men hvis vi skal tale bæredygtighed og ikke kun økologi, så må brugen af knappe ressourcer som land og vand med i diskussionen. En anden grund til at være forsigtig med bomuld er, at der er store fristelser til at bruge skadelig kemi for øge udbyttet. Der er også risiko for "Green-washing" af bomuld med certifikater. Det er ikke tilfældet med hamp. Planten afviser alle insekter, mikrober og de fleste svampe samt ukrudt, helt fra naturens hånd.
 
Fra bæredygtig dyrkning til Bæredygtig Luksus...

Bæredygtighed er et spørgsmål om, hvordan vi bruger knappe ressourcer, genbruger, minimerer affald og menneskeskabte drivhusgasser så vi forbedrer livsbetingelserne - ikke mindst for os selv. Det handler også om etik, videnskab og sund fornuft. Mange smarte løsninger til en bæredygtig og ligefrem behagelig tilværelse er givet til os af Naturen. Hamp er en mægtig repræsentant herfor!

Hvordan har vi indbygget bæredygtighed i vores forretning og endda kaldt det "Bæredygtig Luksus"? Læs mere...